Vem vill ha vad från G20?

I nyheterna (från BBC News): Gruppen på 20 av världens mäktigaste länder träffas i London för ett en-dagars toppmöte den 2 april. G20 syftar till att öka förtroendet att globala ledare står enade i kampen mot den globala finanskrisen. Men även dessa så kallade ”automatiska stabilisatorer” visar IMF:s siffror att år 2010 kommer det endast att finnas en svag global stimulans. Världens fattigaste länder kommer sannolikt att bli svårt drabbade av nedgången. Minst 50 miljarder dollar behövs för subsahariska Afrika att undgå de värsta effekterna av krisen.

I nyheterna (från Reuters):Vem vill ha vad från G20?

Kina – Kräver större rösträtt i IMF och starkare internationell budgetförordning; i förra veckan med en idé om en ny global reservvaluta baserad på IMF:s särskilda dragningsrätter, men detta drog en sval reaktion.

Mexiko – Vill att G20 ska stärka internationella finansorganisationer och stärka sitt stöd för framväxande ekonomier, och att koordinera fiskala åtgärder mot den globala krisen.

Ryssland – Vill ha en reform av IMF och Världsbanken; mer att säga – och mer röstmakt – för framväxande ekonomier.

Grundläggande infrastruktur kollapsar i Afrika och från hela den afrikanska kontintenten var endast Republiken Sydafrika inbjuden till G20.

Min kommentar: Om de bara skulle:

1. skapa ett gemensamt anti-kriscenter, som ansvarar för den globala distributionen av varor och tjänster som är nödvändiga för existens

2. låta detta center hantera alla världens monetära, mänskliga, fysiska, och kommersiella resurser

3. få varje land i världen att sluta skylla på varandra

4. tvinga länder att stoppa kapprustningen och börja avskaffandet av vapenindustrin

5. omedelbart inleda en global utbildning med hjälp av alla medier

6. stoppa alla former av direkt eller indirekt propagana och tvång i massmedia

7. ge en tydlig förklaring till de stora massorna av de godtagbara, ömsesidiga metoder för att komma ur krisen

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.