Ledare inser vad som kan hjälpa oss ur den ekonomiska kollapsen

I nyheterna (från Bundespräsident): ”Berlin-tal av förbundspresident Horst Köhler den 24 mars 2009” Krisen lär oss nu att förstörelse är en grundförutsättning för frihet som inte känner några begränsningar. Men marknaden måste ha regler och en känsla för etik. Därför är det just krisen som bekräftar värdet av den sociala marknadsekonomin. Det är mer än ett ekonomiskt system. Det är ett system av värderingar.

Min kommentar: Alla ledare och ekonomer talar om en ny social tillsynsmyndighet – sambandet mellan människor, även om de fortfarande inte riktigt förstår vad de nödvändiga förändringarna är. Men det som är viktigt är att trenden har börjat; allt annat är en tidsfråga.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.