Skaparen och naturen är samma

Två frågor jag fick om vad Skaparen egentligen skapade:

Fråga: Jag har hört dig säga ”Skaparen och naturen är samma”. Hur kan det vara så? Vad skapade Skaparen om inte naturen, mening, världen, universum och allting som finns i det?

Mitt svar: Allt detta är Skaparen. Det enda som skapades är ditt eget jag.

Fråga: Skapade Skaparen oss med intentionen att motta istället för att skänka så att vi skulle ha vårt eget begär och sedan tillfråga Honom att ändra det till intentionen att skänka, så att vi skulle nå ekvivalens i form med honom? Men kommer inte utvecklingen av detta nya begär, som kommer att uppstå ur ingenting, ur skapelsen själv, att leda till ett vidkännande av att vara separerad från Skaparen?

Mitt svar: Korrigeringen förorsakas just genom vidkännandet av ondska och av ens separation från Skaparen på grund av egoism.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.