Vår chans att uppnå den Övre Världen

Vi har gått igenom en lång kedja av reinkarnationer, men tidigare sådana som var svårare än de vi upplever i dag. Jämfört med lidandet vi tidigare har gått igenom är vår nuvarande inkarnation som en trevlig promenad i denna världen.

Men vår existens i denna världen är nu speciell, eftersom efter tusentals år av egoistisk utveckling, har vi väckts till att komma ut ur denna världen och gå in i den Övre Världen för att göra ett andligt genombrott.

Varje person har en kärna av upplevelse av den Övre Världen och den kallas punkten i hjärtat, vilken oavbrutet drar och driver en person. Punkten i hjärtat väcks under sådana omständigheter att det är svårt att tro att sådana saker inträffar.

Det som vi lever i är det andliga området, Skaparen. Det finns ingen materia och det finns ingen ”den här världen”. Det enda som finns är det andliga område som innehåller alla själar i ett omedvetet, sömnigt tillstånd. Några av dem blir dock inspirerade att vakna upp och uppleva sitt eget sanna tillstånd.

Men eftersom det andliga är perfekt (fullständigt) så måste vår önskan att uppleva det andliga också vara perfekt (fullständig). Man kan alltså inte lyssna till några argument mot andlig utveckling. Om en själ vaknar, då skall en person lyssna på den, och ingen annan! I själva verket presenterar Skaparen själv möjligheten för en person att höra Honom och den personen måste fullfölja detta, oavsett allt.

Naturligtvis måste en person förse sin familj med allt den behöver och respektera sina föräldrar och hjälpa dem när de blir gamla, men ingen har rätt att diktera för honom hur han skall hantera sin egen själ. Föräldrar, familjen och hela världen ledsagar oss bara i denna världen, men vi lever här för att gå in i den eviga och perfekta världen.

Det omvända är också sant, att vi inte skall tvinga någon annan i denna världen att engagera sig i uppenbarelsen av den Övre Världen. Men om folk runt omkring oss kräver att vi ger upp utvecklingen av våra själar, då måste vi fatta beslut om att antingen ge upp våra själar för deras skull, eller ge upp dem för våra själars skull .

Detta beslut fattas med vetskapen att Skaparen ger oss en möjlighet att uppnå den Övre Världen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.