Hitta livets syfte genom uppenbarandet av Skaparen

Frågor som jag fick när det gäller att hitta vår betydelse, vårt intresse i livet utanför kabbala, och valfriheten:

Fråga: Jag vill bara säga att i mitt sökande efter mening, verkar det som om allt leder till kabbalans visdom. Jag vet att det är något jag måste göra, men jag vet inte vad det är. Hur kan kabbalans visdom hjälpa mig att upptäcka vilken min betydelse eller roll är i livet?

Mitt svar: Allt uppenbaras genom uppenbarandet av Skaparen, eftersom det inte finns någonting annat än Skaparen och människan. Medan allt runt omkring mig är en del av mig, uppfattar jag hittills allt bara som externt i förhållande till mig.

Fråga: Efter att ha studerat kabbala i ett par månader, har jag svårt att finna glädje i vanliga saker som jag gjorde tidigare. Vad jag än försöker göra, träffar jag hindret i mitt ego. Antingen beslutar jag att inte göra någonting, eller så bryter jag det men känner skam efteråt.

Därför förlorar jag intresset för allt förutom att studera och mitt jobb, som jag måste göra. Hur kan jag rättfärdiga Skaparen om det inte finns någonting att se fram emot eller känna nöje i?

Mitt svar: Du saknar ett samhälle som går mot Målet tillsammans med dig.

Fråga: En återkommande fråga många människor, som är nya när det gäller kabbala har, mig själv inräknad, är denna: Har vi någon fri vilja annan än valet mellan kabbala och lidandets väg?

Mitt svar: Nej.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.