Det finns inga genvägar till den andliga världen

En fråga jag fick: Om jag lär känna hela den här världen, då kommer jag att kunna tjäna alla pengar i världen och använda dem till att sprida kabbala till hela mänskligheten. Som ett resultat kommer hela världen att uppnå den andliga världen, och jag tillsammans med dem. Innebär det att man kan använda sin kunskap och förmögenhet för att uppnå det andliga?

Mitt svar: Även om hela världen skulle uppnå det andliga, så skulle du inte uppnå det tillsammans med dem. Du skulle behöva göra ansträngningar i enlighet med din själs rot för att korrigera den. Annars skulle du inte få rätt sinnesorgan (kärl, kli) för att känna den andliga världen. Det andliga kan inte serveras på ett fat för någon.

Även om alla skulle korrigera sig själva och de skulle ta dig med till den andliga världen, så skulle du förbli som en prick bland dem, oförmögen att känna någonting. Trots allt så är du i den andliga världen redan nu, omgiven av Oändlighetens värld, men du känner det inte eftersom du inte har de medel som behövs för att göra detta.

Den enda som kan utveckla dig är du. Denna utveckling kommer att ske endast under inverkan av det Övre Ljuset och till den grad du vill ha den. Endast kollisionen mellan Ljuset och begäret, Ljusets in- och utgångar, gör det möjligt för dig att känna det. Vem kan annars göra det, om inte du?

Naturligtvis, om du skänker till andra genom att delta i spridningen av kabbala, så hjälper det dig. Men dina personliga ansträngningar är nödvändiga. Andlighet förtjänas inte med pengar, utan med eget arbete. Var skulle du annars känna det andliga? Du måste vara hungrig på det och odla denna hunger inom dig – hungern efter att få skänka, att förenas med andra, att smälta samman med Skaparen. Tror du att någon bara kommer att lyfta upp dig och bära dig med sig som en resväska?

Du kan få det andliga redan nu! Den Oändliga Världen finns redan runt omkring dig, så vad hindrar dig? Bristen på längtan!

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.