Ansikte mot ansikte med punkten i hjärtat

Varje person upplever ett uppvaknande av ”punkten i hjärtat” minst en gång under sin livstid. Men människor i allmänhet tror att de tomma och dåliga känslor som de har, är förorsakade av värdsliga anledningar. En person förstår inte att det är hans själ som vaknar i honom och kräver att utvecklas.

De flesta människor bryr sig inte om dessa ögonblick som kommer till dem i olika livscykler. De förstår inte att dessa stunder uppmanar dem att börja utveckla själen. Istället tror de att de är orsakade av vanliga jordiska anledningar och inte av det upphöjda, högre målet.

Men efter att ha blivit väckt många gånger på detta sätt börjar en person att förstå varför han mår dåligt. Denna insikt kallas igenkännandet av det onda. En person inser att han inte mår dåligt därför att han är tom, utan på grund av hans lögner och brist på sanning. Han känner detta så starkt att han är beredd att höra sanningen, oavsett hur bitter den kan vara.

Han är då beredd att uthärda frånvaron av tillfredställelse och föredrar att begränsa sin egoism till förmån för att komma närmare sanningen. En person måste förstå att när de svåra frågorna jagar honom, när hans sinne är tungt och han känner sig maktlös, så är detta början på själens uppenbarande. Då har han inget annat val än att utveckla den, eftersom han annars bara kommer förlänga sitt lidande.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.