Ny studie finner att fantasins makt förändrar verkligheten

I nyheterna (från Washington University):Tänk dig det här: studie visar att fantasins makt är mer än bara en metafor” En ny studie från psykologer i Washington University i St Louis föreslår att fantasin kan vara mer effektiv än vad vi tror i att hjälpa oss att nå våra mål. ”Fantasin har den extraordinära förmågan att forma verkligheten”, föreslår studiens medförfattare, psykologiprofessor Richard Abrams och doktorand Christopher Davoli.

Min kommentar: Baal HaSulam berömmer materialistisk psykologi för att vara grundad på praktik och experiment, till skillnad från filosofi som studerar abstrakta begrepp. Liksom naturvetenskap leder psykologi oss till insikten att det kan finnas en annan verklighet.

Kabbala ger oss möjlighet att träda in i denna andliga verklighet, och att sedan se att vår värld är overklig, endast framställd åt oss av vår begränsade, jordiska fantasi.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.