Vi har gått igenom tusentals år av lidande för att nå endast en slutsats

Mänskligheten har funnits i denna värld i flera tusen år, och alla reinkarnationer vi har gått igenom var nödvändiga för oss så att vi äntligen inser endast en sak – att det egoistiska begär vi alltid strävar efter att tillfredsställa, som vi ägnar varje ögonblick av våra liv till, som reinkarnerar om och om igen, kan aldrig bli uppfylld.

Människor har kommit närmare och närmare denna upptäckt under sina liv, från en generation till nästa, bara för att bli besviken varje gång, för att inse, ”Varje gång jag strävar efter något, njuter jag av det i blott en sekund, och sedan försvinner glädjen”. Denna erfarenhet bygger upp i varje person, och i vår generation har vi dragit slutsatsen att det finns inget kvar för oss att sträva efter. Detta är varför folk är deprimerade, varför det finns terrorism, skilsmässor, och allmän besvikelse. Allt detta kommer från människornas oförmåga att uppfylla sig själva.

Och idag upptäcker vi dessutom någonting annat – att vi inte kan uppfyllas genom våra förbindelser med varandra. De oriktiga förbindelserna mellan oss tillåter oss inte att bedriva byteshandel eller affärsverksamhet. Faktum är att de gör det omöjligt för oss att ens tillfredsställa våra grundläggande materiella behov. Idag är problemet inte brist på glädje, utan en brist på det viktigaste som behövs för att överleva, för liv. Detta är vart vår utveckling har tagit oss.

Allt detta tvingar oss till att dra slutsatsen att det inte är lönsamt för oss att arbeta för vår egoism. Det leder en person endast till besvikelse, så att han frågar: ”Vad är meningen med mitt liv?” Och om detta inte räcker, så kommer större lidande, såsom svält, att hjälpa människor att komma till rätt slutsats.

I vilket fall som helst är tomheten en person känner inuti sitt begär att motta glädje den första punkt från vilken han kan börja sin andliga utveckling.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.