Vår växande egoism är orsaken till alla våra sorger

Två frågor jag fick om ökat våld:

Fråga: Jag är nyfiken på det ökade våldet mot kvinnor. Det verkar finnas en enorm brist på respekt, förståelse och uppskattning för kvinnor idag jämfört med för bara några år sedan. Rutinmässiga attacker och mord har nästan blivit vanligt i nyheterna, så mycket att delar av världen blundar för dessa grymheter. Finns det en andlig förbindelse bakom detta fenomen, och i så fall, vad kan göras åt det?

Mitt svar: Detta, och andra former av våld, orsakas av människornas växande egoism. Därför är korrigeringen av egoismen mänsklighetens enda uppgift.

Fråga: Jag läste en historia nyligen om ännu en masslakt som ägde rum, denna gång i Tyskland. En tonåring sköt minst 15 personer innan polisen var tvungen att skjuta honom. Varför sker detta med en sådan ökad frekvens? Finns det en andlig förklaring?

Mitt svar: Orsaken till detta är, återigen, människornas egoism, som växer exponentiellt.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.