Extrahera korrektion ur varje ord i Zohar

Zohar, kapitel ”Bamidbar (I ödemarken),” Punkt 36: … söder är Hesed, och griper mot öster och är avhängigt av det som en gren till sin rot. Detta beror på att den dolda Daat är början på solen, vars väsen är Tifferet, kallas ”sol” och öster. Men med sitt uppstigande till Yod-Hey blir den Daat. I början av Daat i det övre AVI, är en rot gjord för att uppenbara Hesed, med vilken den övre AVI förenar sig för att få tillräckligt Hesed (Kärlek och barmhärtighet).

Vi måste extrahera korrektion och bot ur varje ord i Zohar. Ljuset kommer att förvandla våra egenskaper i enlighet med källan. Detta bör vara vår inställning till läsningen. Å andra sidan måste vi försöka förstå vad vi läser med större klarhet.

Allt kommer från det första HaVaYaH (Yod-Hey-Vav-Hey). Den grundläggande strukturen är de fyra stegen för det direkta ljuset och allt bygger på dessa stadier: de fyra bokstäverna, de tre linjerna, och Malchut som tar emot från dem. Allt kommer från detta sammanhang.

Först och främst måste vi sträva efter att korrigera brytningen inom oss själva så att varje ögonblick och varje ord från Zohar ska tränga in oss som tröst eller helande botemedel. När allt kommer omkring, så är Toran skapad som en ”krydda” för en önskan, samt som ett botemedel för dess korrektion. När jag önskar ta kontakt med texten för att få den uppenbarad, öppnar den upp sig och förenar sig med mig som en helhet.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.