Vi kan se vår framtida värld idag

truemiracleZohar, kapitel “BeHaalotcha (När du sätter i ljusen)”, punkt 142: “En människa går i denna värld och Skaparen ger honom rikedomar så att han kommer att belönas med nästa värld genom dem, och kommer att förbli med sina pengars kapital. Kapitalet är pengar som existerar för evigt, en plats att förena med själen. Det är anledningen till att man måste hålla efter sitt kapital, och man kommer att få detta kapital efter att man lämnat denna värld. ”Punkt 143: “…kapitalet existerar för en i den världen, för att belönas med det i det övre livet, ovan.”

Om man inte har en anti-egoistisk skärm kan man inte ta emot ljuset för givandets skull, och har därmed ingenting att fortsätta sitt liv med. Därför tvingas man att antingen leva som ett djur och sedan dö och än en gång återvända till denna värld, eller att förflytta sig till den andliga världen, att stiga till nästa grad.

Efter Zoharkonventionen har vi tagit emot ytterligare omgivande Ljus, som har väckt ytterligare egoism inom oss. Detta är begäret att njuta som nu avslöjas i varje människa. Varje människa börjar känna mörker och tyngd, förlust av energi, styrka, och vilja. Om vi kommer över detta tillstånd med hjälp av studier, disseminationsarbete, och vår miljö, kommer vi att börja fästa det nya begäret vid detta omgivande Ljus som sken för oss under konventionen. Genom att göra det kommer vi att bygga vår nästa grad och avancera.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.