Låt inte din möjlighet att välja fritt gå dig förbi

Vi existerar som ett enhetligt jättesystem av själar. Om några av själarna avancerar på grund av egna fria val, då gör hela systemet det också.

Om vissa delar av systemet har fått en möjlighet att välja fritt, men inte använder den, då blir de avskurna från att aktivt delta i systemet. Systemet med själar är en levande organism där förändringar pågår oavbrutet, beroende på hur själarna i det stiger upp och ner, och inser sin valfrihet eller inte. De förorsakar förändringar i alla de andra själarna och avgör hur hela systemet går vidare till den slutliga, korrigerade nivån.

Genom att negligera ens frihet att välja, avvisar en person Skaparens personliga styre över honom och övergår till lidandets väg. Han ackumulerar då lidande tills han når en tillräcklig insikt om ondska, vilket gör honom värdig att ta emot friheten att välja igen, och denna gång använda den.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.