Det är tanken som räknas

En fråga jag fick: Säger du att vilken användning som helst av vetenskapen stör balansen med naturen? Till exempel är naturmedicin baserad på harmoni med naturen, på naturliga botemedel – så hur kan den skada naturen?

Mitt svar: Poängen är inte huruvida vi använder hjälpsamma eller skadliga substanser. När allt kommer omkring är alla medicinska botemedel i grund och botten giftiga. Läkekonstens symbol är en giftorm, dvs. Naturens mest skadliga varelse. Men samtidigt som gift är dödligt för en frisk kropp, förvandlas den till medicin för en sjuk kropp. Allt handlar om hur vi använder det vi tar från Naturen. Även de bästa substanser orsakar skada när de används egoistiskt.

Därför är det våra handlingars intentioner som räknas: för mänsklighetens (Naturens) nytta, eller för ens egen nytta. Man kan inte samtidigt ha båda. Allt beror på vad som ligger till grund för dina handlingar: egoism eller kärlek till andra.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.