Kontrollen över vår framtid är bortom förutspåelser

En fråga jag fick: Vad säger kabbala om året 2012 som många påstår kommer att medföra viktiga företeelser?

Mitt svar: Kabbala har ingenting att säga om detta. Baal HaSulam brukade säga att kabbala kommer med början av 1995 att avslöjas för hela världen och att folk kommer att börja kräva den, i förståelse att den är ämnad att korrigera livet.

Stjärnornas placering och andra tecken i Naturen pekar på det faktum att olika processer kan ske. Kabbala diskuterar dem emellertid inte, inte för att den inte tror på dem, utan för att allt beror på våra handlingar, vår korrigering. Allt som sker i framtiden, vare sig positivt eller negativt, beror på vad vi gör i varje givet tillfälle.

Därför måste vi vid varje givet tillfälle sträva efter att föra hela världen till fullständig korrigering, för att därigenom bestämma framtiden, inklusive året 2012.

Alla profeter och orakel talar om världens framskridande mot målet via Naturens väg, vilket innebär genom lidande och utan människans medverkan. Människan har dock förmågan att förändra allt. Tänk på att alla de tecken vi ser med hänseende till framtiden hänför sig till Naturens materiella nivå. Men vi befinner oss tre steg över den (materiell – växtlig – animalisk – mänsklig), och det står i vår makt att vara över stjärnorna och deras tecken.

Kabbala lär oss förmågan att fullständigt kontrollera vårt öde, upphävandes varje fara från Naturen på alla dess nivåer! Det är i själva verket så här vi realiserar vår fria vilja.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.