Du kan inte tvinga din äkta hälft att studera kabbala

En fråga jag fick: Hur beror en kvinnas andliga utveckling på en man? Jag är en man, och studiet av kabbala är hela mitt liv. Min fru ser emellertid på komediserier och tänker mest på hur hon ska tjäna mer pengar. För att rädda vårt äktenskap tittar hon ibland på Channel 66 (“Kabbalakanalen”) tillsammans med mig, och läser till och med din blogg. Men ingenting går in. Kan jag ”dra” henne till min nivå? Jag behöver henne och vi har två små barn, men å andra sidan vill jag ägna mig helt åt kabbala.

Mitt svar: Varje person får en längtan att avslöja den Övre Världen (en punkt i hjärtat) individuellt från ovan. Du har ingen rätt att tvinga din fru att intressera sig för kabbala.

Om hon tillåter dig att studera kabbala på din fritid, då måste du gå med på alla hennes övriga krav. Du bör dessutom visa henne hur tacksam du är för detta. Det kommer att hjälpa dig i din andliga utveckling och i arbetet med din egoism.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.