Vem betraktar Skaparens verklighet?

Dr. Michael LaitmanEn fråga jag fick: Vem är betraktaren, som ser Skaparens verklighet?

Mitt svar: Det är viljan att ta emot. Denna önskan i den fjärde nivån (Dalet) av dess fyra-stegs utveckling har kvaliteten att kunna se sig själv på ett sätt som skiljer sig från önskan att motta på de livlösa, vegetativa, eller levande nivåerna. På dessa nivåer, förnimmer begäret bara sig själv, och ser alla sina inre delar: den livlösa, vegetativa och levande naturen och människan i denna världen, inifrån sig själv.

Begäret att motta, som har utvecklats till det fjärde stadiet, har en annan del, som kallas ”punkten i hjärtat” – en ”partikel av Skaparen ovan” från vilken den också kan observera. Denna nivå av iakttagelse är något nytt, och därifrån ser man sig som om från sidan av Skaparen.

Det är endast nödvändigt att se detta för att ge den stor betydelse, uthållighet och räckvidd. Allt detta utförs för att tvinga fram denna punkt inom sig själv och ”limma” den till andra.

Dessa ”övriga” existerar bara i ens fantasi. I verkligheten finns ingenting utanför människan. Men det är så vi känner som en följd av brytningen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.