En kabbalabok är en prägel av själen

En fråga jag fick: Varför är det så viktigt att läsa kabbalaböcker?

Mitt svar: Information kommer i många former. I vår tid flyttas människor gradvis från att läsa till att lyssna på ljudfiler, och från att lyssna till att titta på video. Men dessa är inte samma sak.

Att titta och lyssna till något händer på den levande nivån, men läsning händer på den mänskliga nivån. Detta är helt annorlunda. Genom att läsa en bok ansluter en person till en andlig kanal.

Det är bra om du tittar på eller lyssnar till lektionerna, men inget kan ersätta en bok, eftersom den kan du hitta en mer intim kontakt, även om du inte tydligt känner det. I vår tid är människor kanske inte så vana vid att läsa böcker längre, men det förändrar inte det faktum att läsning sker på den mänskliga nivån.

Till exempel, när du läser boken Zohar upptäcker du vikten av bokstäverna, deras form och deras ordning. Och det spelar ingen roll vilket språk boken är skriven i. Kabbalister har gett oss en kod i ett språk – hebreiska (eller arameiska) i stället för andra språk.

Formen på bokstäverna återspeglar modellen för själen, som sin prägel. Själen har flera former, och det är hur det är ”präglat” i en annan form varje gång.

När vi läser texten går vi från en bokstav till en annan, och följaktligen förändras vår själ, med den ena formen efter den andra. Detta är varför en bok är kopplad till en persons själ.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.