Samma lag reglerar hela naturen

I nyheterna: (från Physorg.com):Ganska snart: Likartade tidiga varningar för förändringar i klimat, ekosystem, finansmarknaden och människans hälsa.”

Vad har plötsliga förändringar i havsströmmarna och jordens klimat, förändringar i de vilda djurpopulationerna och ekosystemen, den globala finansmarknaden och dess krascher, astmaattacker och epileptiska anfall gemensamt?

Enligt en artikel publicerad denna veckan i tidskriften ”Nature”, delar de alla allmänna tidiga varningssignaler som indikerar en kritisk gräns för förändring inom kort.

”Det är alltmer uppenbart att många komplexa system har kritiska trösklar – då dessa plötsligt går över från ett tillstånd till ett annat”, skriver författarna.

Min kommentar: Trots allt är lagen samma för hela naturen inklusive hela den mänskliga civilisationen. Detta är bara den första upptäckten av det globala integrerade beroendet av naturens alla delar.

När det tvingar oss att förenas i ett sammansatt system kommer negativa förändringar att sluta inträffa och allt kommer till harmoni, även de ”oåterkalleliga” förändringarna i jordens klimat.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.