”Isra-el” är ansvarig för hela världen

determineEn fråga jag fick: Vad betyder det i praktiken ”att värdera min inre del högre än den externa delen”? Baal HaSulam skriver att detta är nödvändigt i ”Förord till boken Zohar”.

Mitt ansvar: Att värdera din inre del innebär att du respekterar ditt uppdrag och ditt ansvar att uppnå ömsesidigt skänkande och att förenas ”som en man med ett hjärta” genom broderlig kärlek, för att uppenbara Skaparen, givandets och kärlekens generella kraft som härskar i naturen. Detta måste vara det viktigaste för människan. Vi talar om givandets Övre kraft, som fyller allt, men vilken vi inte känner eftersom vi upphäver dess manifestation med vår egoism. Den rätta intentionen som vi bör ha är att uppenbara denna kraft inom oss till dess fulla omfattning.

Jag gör en enkel beräkning: att detta är det enda som är viktigt för mig i detta liv. Detta är anledningen till att jag föddes, och det jag lever för. Det är detta jag måste uppnå så länge jag lever i denna värld. Dessutom är hela världen beroende av det arbete jag gör inom detta område, eftersom vi alla är sammanbundna inom ett nät.

Baal HaSulam skriver att ”en människa från Israels nation”, det vill säga en människa med en punkt i hjärtat (Isra-El betyder med viljan att uppnå Skaparen), avgör hela världens riktning och tillstånd med sin intention. Hon kan säga, “Jag vill inte ha någonting just nu. Jag befinner mig i ett tillstånd av fall, så lämna mig ifred. Jag vill inte höra någonting om andligt arbete. Jag ska vila!” Var är i så fall hennes ansvar och förståelsen för att det finns miljoner och miljarder människor som är beroende av henne? Hon avgör deras öde och hur de kommer att gå vidare mot korrigeringen – antingen genom smärtfulla motgångar eller genom insikter och godhet.

Om dessa människor är beroende av dig, då har du ett väldigt strikt ansvar att göra rätt val eftersom du leder alla, antingen i en god eller dålig riktning. Du har inget val i saken; det är så här det globala nätverket är uppbyggt och detta är den plats du har fått i det. Därför måste du alltid befinna dig i ett tillstånd av rädsla för det Övre och komma ihåg att du bestämmer vad som kommer att hända med hela världen.

Senare kommer du att uppenbara att alla människor är dina barn, det närmaste du har! Men du måste tänka så redan nu, med tro över förnuftet. Allt du gör påverkar inte bara dig, utan hela världen!

Hur viktigt vi tycker att det andliga är avgör direkt hela mänsklighetens öde. Det som är viktigt för oss kommer att bli det som är viktigt för alla andra. Sådan är hela systemets struktur, i vilket vi är sammankopplade med absoluta förbindelser. En människa utan en punkt i hjärtat har inte förmågan att ändra någonting. Det kan bara du, som kallas “Isra-El,” eller “Li-Rosh” (jag är huvudet).

Från självständighetsdagslektionen 2010-04-20, “Förord till boken Zohar”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.