Forskare upptäcker hänsynslöshetsgen

I nyheterna (från Current): ”Hänsynslöshetsgen upptäckt

Forskare vid Hebreiska universitetet i Jerusalem fann ett samband mellan en gen som kallas AVPR1a och hänsynslöst beteende, i en ekonomisk övning kallad ”Diktatorspelet”. ”Övningen tillåter spelare att agera osjälviskt, eller som pengaslukande diktatorer … Även om mekanismen är oklar, säger forskarteamets ledare, Ebstein, att han är ganska säker på att själviskt, girigt diktatorskap innehåller en genetisk komponent.

Min kommentar: Kabbala säger: ”Egoism är vår natur och vi kan inte bli av med den i vår värld.” Det är därför som kabbala gavs till oss: det är en metod för att locka till oss det Övre Ljuset, den korrigerande kraften.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.