Syftet med universum

Hela universums generella syfte är att mänskligheten ska nå ett tillstånd där alla människor kommer att vara som en familj. Alla kommer att ta hänsyn till andra och vara en garant för alla andra.

En av orsakerna som kommer att få detta att ske kommer att vara det tryck som kommer från Naturens övre lag som nu avslöjas. Det är lagen om allas universella förbindelse och beroende av varandra.

Men detta kommer inte att vara den enda anledningen. Det kommer också att ske för när människor når nivån av ömsesidigt skänkande, kommer de att vilja växla till en ny sorts relationer, de av ”kärlek till din nästa”. Människor kommer att begära detta medvetet, på egen hand.

Naturen styr de stilla, växtliga och animaliska nivåerna och balanserar dem så att de förblir i ömsesidig harmoni. Det är orsaken till att allt i Naturen enbart konsumerar det som är nödvändigt för att hålla sig vid liv. Människan måste dock nå samma ömsesidiga balans med Naturen genom medveten medverkan. Människan måste studera universums struktur och dess enighet för att bli lik Naturen. Han kommer då att vara sant värdig att kallas ”man” (Adam på hebreiska, som kommer från ordet Domeh – lik Skaparen).

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.