Syreknappen

Dr. Michael  LaitmanEn fråga jag fick: Om en människa befinner sig högre upp än sin omgivning, kan hon då påverka och korrigera den?

Mitt svar: Människan kan inte stiga över sin omgivning. Hon är helt beroende av den. Även om ens omgivning består av enkla människor och man själv är en stor kabbalist, kommer de ändå att påverka en.

Föreställ dig att du tar ett storslaget fruktträd, rycker upp det ur marken, och planterar det mitt i en öken. Vad kommer att hända med det? Kommer det att förvandla öknen till en blomstrande trädgård? Likt trädet är beroende av sin miljö, är vår själ beroende av vår miljö.

Målet med skapelsen, gruppen, vårt personliga arbete, och Skaparen befinner sig inuti en punkt. Föreställ dig att hela ditt liv beror på denna enda punkt som du måste klargöra. Det skiljer mellan liv och död för dig varje ögonblick. En liknelse: Du kan inte andas om du inte trycker på en syreknapp. Om du inte gör det (ansluter dig till de andra) får du inget syre.

Från den tredje delen av den dagliga kabbalalektionen 2010-04-18, artikeln “Friheten”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.