Att fly från dig själv in i en annan

Dr. Michael  LaitmanVad innebär det att bly från sig själv, från sitt Egypten? Jag tar med mig allt jag kan och springer bara för att gömma mig. Men vart kan jag springa, om det bara är ett enda egyptiskt mörker runt mig? Jag är fast inuti min begär, så vart kan jag springa från det? Jag har trots allt ingenting annat.

Jag må vara oförmögen att göra detta själv, men jag måste försöka göra det. Annars har jag ingen chans att överleva. Människan tar alla egyptiernas kärl och flyr Egypten nattetid, i mörkret. Vart kan man springa om mörkret är överallt runt om en? Nästa steg är också mörkt, men man känner att det är närmare friheten.

Även om jag hatar andra nu och jag inte är förbunden med dem, vet jag ändå att nästa tillstånd är mer avancerat. Med andra ord kommer jag ut ur mina begär in i min väns begär så mycket jag bara kan. Jag flyr helt enkelt. Men jag ser inget Ljus i dem för tillfället. Jag måste visa min beredskap att komma ut i dem trots mörkret.

Jag når det Slutliga havet (Röda havet) och är redo att hoppa i det, eftersom jag ser att det inte finns någonting som skiner för mig bakom, och jag klarar inte av att vara kvar i mitt ego längre. Jag är beredd att döda det bara för att komma in i de gemensamma begären, min väns begär.

Trots det faktum att jag inte kommer att ta emot någonting för mig själv där ser jag att nästa grad, en andlig sådan, befinner sig där. Människan förstår att andra människors externa begär är en högre grad relativt ens egna, inre begär.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.