Vi är fast anslutna till Naturens eviga kretslopp

En fråga jag fick: Jag förstår inte varför globalisering skulle vara så dåligt? Jag fick en tårta skickad till mig i Amerika från Italien – hela världen är en liten by, och är det inte bra? Vad är det för fel i detta exempel med tårtan?

Mitt svar: Det är ett exempel på hur mänskligheten gör en beräkning baserad på individens lilla privata profit, utan någon tanke på resten av Naturen. Det är uppenbart att en sådan beräkning kommer att vara felaktig, för det kan inte vara fallet att hälften av mänskligheten ska proppa sig full med tårta som förts till dem från andra sidan havet, medan den andra halvan ska svälta, i avsaknad av till och med mögligt bröd. Om vi talar om universell balans, jämlikhet och enighet, då måste varje person ta emot enbart det han behöver för att leva.

Först måste vi emellertid avslöja Naturen på den globala nivån, och den Övre, universella kraft som leder Naturen. Vi måste upptäcka hur vi är en del av den, genomsyrade av den, och hur ömsesidigt sammanlänkade vi är med den i våra tankar och begär. Var och en av oss är som en transistor i en gigantisk elektronisk krets. Vi är fast inkopplade i den! Om var och en av oss känner att vi är inuti  Naturen, inuti Skaparen – då kommer vi kunna göra rätt beräkning.

Varje människa måste med andra ord först känna begäret att lära sig hur man förenas med Skaparen och med hela universum för att göra rätt beräkningar. Först är det fasthållande, efter det – beräkning, och först därefter – handling. Därför behöver vi först och främst lyssna och lära. Vi har redan gjort tillräckligt med skada genom att handla utan rätt beräkning.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.