Enhet i allt

Dr. Michael Laitman

Principen älska din nästa som dig själv sammanfattar alla principer. Vi verkställer principen rädsla och principen kärlek genom enhet, genom att annullera oss själva inför gruppen, och genom ömsesidig garanti, genom att ta emot Ljuset som Förändrar. Ljuset ger oss ett tillstånd av rädsla och sedan kärlek.

 Allt detta sammantaget kallas ”att utföra de 613 buden”. Detta handlar om korrigering av begär. Varje begär neutraliserar dess egoism och erhåller en skärm, avsikten att ge.

 Jag ser inte stegens steg i förväg. Jag bygger dem själv genom självförsakande, som får mig att hålla fast vid gruppen mer, och fastare. Det är så ett enskilt Kli formas i mig, riktad mot den enskilda Skaparen. Detta kräver principen som kallas ”enskildhet motsvarar enskildhet”.

 Alla våra ansträngningar och korrigeringar är ämnade denna enhet. En människa urskiljer det genom att arbeta i dess riktning och undertrycka allt annat. Vem bildar hon en enhet med? Med gruppen, som hon utvärderar genom att använda endast ett kriterium: målet. Hon ansluter till endast denna punkt i målet, som finns i gruppen, och ingenting annat inuti eller runt omkring henne. Hon knäböjer inför enhet, och fokuserar på det.

 Då är hon i enskildhet och hon bildar en enhet med den enskilda gruppen, och avfärdar allt annat i sina begär för att uppenbara den enda Skaparen som är God och Gör Gott: kvaliteten givande. Så, genom kärlek till andra upptäcker en människa kärlek till Skaparen.

 Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen 2010-10-28 “According to What is Explained Concerning Love Thy Friend as Thyself”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.