Miraklet att ”Komma ut ur Egypten”

Dr. Michael Laitman

Uttåget ur Egypten sker som ett mirakel därför att Ljuset av Gar de Hochma som kommer ur Partzuf Atik verkar ovan den Andra Restriktionens natur. Det är därför det tillåter oss att gå från ett tillstånd av ”Egypten” som härskas av viljan att njuta, till tillståndet där vi kan avgöra för oss själva att vi vill härskas av Bina. Detta är redan en början av ”Sinai öknen”.

I grund och botten är detta ett tecken på att vi har kommit ut ur Egypten. På egen hand är vi oförmögna att komma ut ur vårt egos härskardöme; bara detta enorma Ljus skapar en passage för oss, reser oss ovan vår vilja att njuta. Det hjälper en människa att separera från specifika egenskaper i hennes egoistiska begär, och från och med den stunden så springer människan iväg från ”Egypten” – från egenskaperna som håller henne fast i avsikten ”för sin egen skull”, som berövar henne möjligheten att uppnå ”för skänkandets skull”. Och detta är omöjligt inuti själva Egypten.

När GAR de Hochma uppenbaras, fungerar det som en projektor som lyser upp en människas begär så att hon ser vilka av dem som är så dåliga att hon inte kan undvika att beröra dem. Detta kallas för en ”flykt” – människan reser sig över dem och är redan skyddad ifrån att använda dem.

Ljuset av GAR de Hochma delar dessa begär såsom en kniv och de är inte längre i människans väg eftersom de är begravda inuti henne. Självfallet så kommer de senare att vakna igen med anledning till att bli korrigerade och då kommer människan att avslöja en massa olika problem, tills dess att hon kommer fullständigt ut ur ”Egypten”.

Hursomhelst, allt detta sker med egenskap av Ljuset GAR de Hochma, vilket belyser och klargör våra begär, tillåter oss att resa oss över dem, för att korrigera dem eller delvis använda dem.

Från den andra delen av den Dagliga Kabbala Lektionen 10/27/10, Zohar

videoikonVideo ljudikonMP3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.