Hela mänskligheten är i exil


Idag är mänskligheten i sin helhet mycket nära att komma ut ur Egypten. Fler och fler människor känner behovet av att se över sina livsvärderingar och etablera nya prioriteringar. Varje människa måste göra sin egen beräkning: För vad lever han och varför?

Det finns situationer i våra liv när kampen för överlevnad, för ens egen existens, dränker alla sådana frågor. För frågan om meningen med livet uppstår oftast hos en människa när han känner att han åstadkommit ”allt” i livet, oberoende av vilken nivå han befinner sig på. Frågan som då uppstår hos honom är högre än hans dagliga liv.

Vi ser att denna fråga redan belägrar en stor del av mänskligheten. Den uppstår utan att vi är medvetna om det och den kommer till oss inifrån. Det är därför vi har spridningen av kabbala. Här förklaras vad som händer i vår tidsepok, varför fler och fler drabbas av depression, begår självmord, tar droger, skiljer sig, och varför vågen av terror växer. Här förklaras varför frågan om meningen med livet uppstår och inte lämnar oss, vad som händer med våra barn och varför vi inte kan fly dessa frågor ens med hjälp av en privat psykolog.

Mänskligheten förbereder sig omdvetet för ett kliv upp till en ny epok. Genom antingen lidande eller på ett medvetet plan strävar vi efter att förenas i ett andligt kärl (Kli) ingjutet i naturen, där vi kommer att uppleva livet evigt och fullkomligt.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.