En äventyrsbok

En person som verkligen aspirerar till det andliga, kommer inte att nöja sig med att uppnå bara lite. Han kommer alltid att känna att han inte förstår eller vet någonting därför att han inte känner det andliga. Punkten i hjärtat uttrycker sig precis genom detta behov av att känna den Övre Världen.

Du måsta känna denna andliga bilden inom dig. Zohar är en äventyrsbok, men det är inte en bok som du bara läser, eller en film som du ser på duken. Du måste gå in i Zohar, och det är inte som att gå in i en illusorisk värld, utan det kan bara göras när du väl gjort dig av med alla dina illusioner och fantasier.Du behöver inga särskilda 3-D-glasögon för att känna att du är inne i filmen (som när du ser en film som Avatar).

Kravet kommer från punkten i hjärtat och det kan bara ökas på med gruppens hjälp. Endast gruppen kan ge en person den styrka som behövs för att nå målet tillsammans med hans egen punkt i hjärtat. Om han inte ger upp sig själv inför gruppen för att kunna ta emot denna kraft från den, så kan han inte uppnå någonting.

Detta utgör vår ömsesidiga garanti, utan vilken ingen av oss skulle ha ett andligt kärl (Kli).

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.