Var finns Zohar inom mig?

En fråga jag fick: Skall jag försöka att förstå betydelsen av varje ord när jag studerar Zohar?

Mitt svar: Vi skall flyta med strömmen i berättelsen. Vi läser om det som sker inne i vår själ på samma sätt som vi läser en bok om den mänskliga kroppens fysiologi. Den berättar om kroppens metabolism, de olika organen, hur de influerar varandra, vilken sorts elektriska och kemiska reaktioner och processer som pågår, osv.

Den andliga organismen är en exakt kopia av den fysiska. Skillnaden är, att med våra fysiska kroppar är vi inte medvetna om alla de tusentals systemen som finns i dem, men när när vi studerar vår själ, så uppenbaras de för oss.

Följaktligen är det inre sökandet det viktigaste när vi läser Zohar – var finns allt detta i mig?

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.