En psykologisk barriär

Dr. Michael LaitmanFråga: Du säger att det bara finns en psykologisk barriär som står i vår väg. Vad exakt är det?

Svar: Vi kan inte förstå att skänkande, i stället för mottagande, innehåller enorma, eviga njutningar, som vi inte ens kan begripa. Antag att någon placerade en kopp full av gift framför dig och sa: ”Drick det, dö, och njut!” Du kan inte koppla samman dessa tre saker. Det kallas en psykologisk barriär.

Vi måste komma ihåg att den andra delen av varje handling alltid tillhör Skaparen. Vi arbetar på begäret och Han utför det. Som ett barn säger jag, ”jag vill ha det här.” Och Han ger det till mig, om och om igen. Det innebär att vi alltid måste begära det viktigaste i livet, och veta att vi kommer att få det.

Från lektionen 2010-10-17, “Arvut“

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.