Är jag inte för gammal för allt detta?

Dr. Michael LaitmanFråga: Jag är orolig. Vi läste nyss om tillståndet vid berget Sinai och olika typer av oro. Snart blir jag 60. Du sa en gång att människors ålder i berättelsen om givandet av Toran var från 20 till 60 och betonade dessa siffror. Betyder det att jag kommer kastas av tåget?

Svar: Det är inte upp till oss när vi ska vakna till andlighet, till medvetenheten om vikten av Arvut (ömsesidigt ansvar eller garanti), att oroa oss om vårt andliga tillstånd och om att byta från att bry sig om oss själva till att bry sig om andra, om Skaparen. Alla dessa andliga grader är dolda och beror på utvecklingen av många själar. Vi kan inte säga ännu varför allt sker som det gör.

Bredvid dig sitter tjugoåringar. Senare kommer du att upptäcka att enligt roten av din själ är ditt nuvarande tillstånd det optimala tillståndet för din andliga utveckling. Det faktum att du just nu är orolig om att gå i rätt riktning och om syftet med denna värld innebär att det är det mest fördelaktiga tillstånd för dig och det kan inte vara annorlunda. Nu beror allt på dig, på hur du förverkligar kallelsen från Ovan genom att utöva din fria vilja.

Från Kabbalah for Beginners, “What is Mutual Concern” 2010-10-13

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.