Det finns inget förflutet och ingen framtid i Toran

Dr. Michael LaitmanDet finns inga händelser i Toran som redan hänt eller kommer att hända i framtiden. De måste bara bli uppenbarade för oss, medan själva tillstånden existerar vardera på sin egna andliga nivå.

Vi mår bra när vi strävar efter att uppenbara dem, men när livet knuffar oss, lider vi. Det är därför vi vill uppenbara dessa tillstånd nu, och vi lockar Ljuset som avslöjar dem.

Av denna anledning bör vi inte bry oss om hur Zohar beskriver händelserna, oavsett om det använder kabbalistisk terminologi eller vanliga ord som berättar om de israeliska stammarna och resor. Jag bör alltid urskilja endast en aspekt i berättelsen: förbindelsen mellan själar, inte kropparna, förbindelsen mellan vänner, dvs mellan våra andliga gnistor, våra begär att enas.

Och alla andra begär ”försvinner”; de blir som irrelevanta för oss av att vi har säkrat den ömsesidiga garantin, och de stör inte vår enighet. Vi enar över kroppsliga begär och uppenbarar det som står skrivet i Zohar i vår förbindelse.

Zohar berättar för oss hur förbindelsen mellan oss kommer att uppenbaras i den mån av det gradvisa uppnåendet i den ömsesidiga garantin. Denna förbindelse visar sig steg för steg genom bilder som beskrivs i Zohar. Boken talar om verkligheten som existerar inom oss. Vi behöver bara gradvis uppenbara det, som att öppna en fönsterbåge i taget.

Från den andra delen av den dagliga kabbalalektionen 2010-10-11, Zohar

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.