Rensa de andliga artärerna

Dr. Michael LaitmanFråga: Hur ger jag en garanti till gruppen? Vad behöver jag bry mig om?

Svar: Du bryr dig om vännerna, angelägen att ge dem en känsla av tillit. Det finns ingen brist i hela verkligheten, förutom i vår viljas riktning mot ömsesidig sammanbundenhet.

Ljuset vill fylla oss alla, men vi står i dess väg. Jag tänker inte på dig; jag hatar dig till och med, och blockerar därigenom den kanal genom vilken Ljuset ska komma till dig. Det visar sig att du har dina problem på grund av mig, och på samma sätt tillåter jag inte ett oändligt överflöd att nå dig.

Detta är, i själva verket, det söndriga systemet. Skaparen skapade Världen av oändlighet, alla själar, kanalerna mellan dem, och anförtrodde dessa kanaler till oss. Men jag, med mitt hat, blockerar alla dessa kanaler för alla. Och det gör var och en av oss.

Nu säger kabbalisterna att tiden har kommit då vi tillsammans måste öppna kanalerna för Ljusets flöde. Tack vare den gemensamma ansträngningen kommer Ljuset att börja stråla i dem igen, och alla kommer att inse att de inte känner någon brist. Detta är naturens slutna systems lag. Och vi, i vår värld, känner dess negativa effekt mer och mer.

Det finns inget val: Kanalerna som förbinder oss är blockerade från Ovan, och vi måste bryta oss igenom dessa pluggar med vår egen ansträngning. Trots allt representerar dessa kanaler vår egoism, vilken till trots jag vill expandera den rensade kanalen. Genom att anstränga mig, drar jag Ljuset och låter det verka och flöda i kanalerna i en tunn ström, och därigenom återuppliva hela systemet.

Från den dagliga kabbalalektionen 2010.10.18, ”Arvut”
videoikon Videoljudikon MP3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.