Hela vårt arbete är att utveckla begäret

1I den fysiska världen arbetar vi för tillfredställelse medan vi, i den andliga världen arbetar med begär.

Detta förvirrar oss eftersom vi inte är vana vid det. Därför, om vi inte känner begäret så lämnar vi det andliga arbetet och tänker ”om jag inte vill, så varför skall jag fortsätta med det”?

Vi förstår inte att det enda vi behöver uppnå är bönen som föregår bönen, önskan om att erhålla begäret. Detta är det allra viktigaste. Vi skall aldrig bry oss om tillfredställelse. Tillfredställelserna är våra framtida nivåer och de finns alltid. De finns redan där, väntande på att vi skall önska dem och bli redo att uppnå dem.

Vi uppenbarar Zohar genom att förstå att vi bara behöver begäret. Så snart som vi får begäret genom våra studier så kommer det att uppfyllas direkt.

Att närma sig en kabbalistisk bok, studera, eller någon andlig handling utan ett begär är normalt; det är så som alla börjar. Uppvaknandet som en person erhåller i den allra första början ges honom för att föra honom till rätt plats, så att han får tillfälle att klargöra allting för sig själv.

Hur som helst, efter detta blir han lämnad åt sig själv och blir inte mer väckt från Ovan, då hela vårt arbete bara är att utveckla begäret, kärlet (Kli).

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.