Fritt och obligatoriskt deltagande

Dr. Michael LaitmanFråga: Lagen i systemet är total ömsesidighet. Vilka praktiska instruktioner ger denna lag till varje person?

Svar: Eftersom det är ett enhetligt, integrerat, och globalt system, måste varje del av det ta hänsyn till denna lag och följa den i sina handlingar. Varje individ måste förstå och ta till sig detta system, känna att han är ansvarig för att etablera det i den utsträckning som han har fått fri vilja.

Valfrihet är den del som jag måste självständigt etablera i systemet och avancera på detta sätt tills alla, på sina 125 stegpinnar, upptäcker mer och mer av sin egen fria vilja som är måttet på sitt fria och obligatoriska deltagande i systemet som man etablerar från sin del.

Från den dagliga kabbalalektionen 2010-10-15, “Arvut”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.