Uppsvinget på börserna är en ren lögn

En fråga jag fick: I dagens värld får ledarna för de stora finansiella företagen bonusar på flera miljoner kronor. Efter att ha fått regeringens räddningspaket använder de den till sin fördel – för att öka sin personliga rikedom och inte beröva sig någonting, medan vanliga medborgare betalar för deras misstag.

Mitt svar: Det stämmer! Och det kommer bara bli värre, tills vi inser att vår egoism är ond. Utan detta vidkännande kommer vi inte att kunna göra framsteg. Det är därför vi kommer att se att saker och ting blir ännu värre: de ”stora grabbarna” kommer att försöka suga oss helt torra, vilket lämnar oss med existensminimum.

Alla tycker att dessa företag kan fortsätta att existera i sina nuvarande tillstånd, om de bara fixar lite här och där, med hjälp av statligt sponsrad mutad provision. Vi kommer att fortsätta att hälla många miljarder kronor i dessa företag, tills varje land befinner sig på kanten till kollaps och konkurs.

I slutändan kommer vi att avslöja den enorma ondska som ligger inom denna egoistiska reglering, och mänskligheten kommer sedan att medge att det är nödvändigt att eliminera denna typ av reglering. Därför är det viktigaste för oss att avslöja ondskan i vår egoism snabbare.

Under tiden fortsätter det globala finansiella spelet medan vi ser börsindexet stiga. Men har tillverkningsindustrin återupptagit normal funktion? Allt har stängts. Säljer de mer olja? Nej – eftersom tillverkningsindustrin, dess viktigaste konsument, är dysfunktionell. Allt går ner, men av någon anledning går börsen upp. Vad händer här?

Människor använder varje situation som kommer deras väg med ett blint tillvägagångssätt: oavsett vad så måste jag göra en vinst! Men imorgon kanske de måsta kasta bort sina miljoner då de inte kommer att vara värt något! Men vem bryr sig om imorgon – idag betyder dessa pengar allt för mig!

Det finns inget annat sätt för människor att se saker, eftersom egoism inte känner eller ser vad som kommer hända imorgon. Och så fortsätter spelet.

Dessutom måste vi förstå att den finansiella världen inte har någon metod för att hantera problemet. Folket där förstår inte förändringarna som pågår. De vet bara att den vinst de får idag är deras vinst. Och om de inte gör en vinst, så gör någon annan det. Detta är konkurrenslagen: antingen vinner jag eller du. Och eftersom varken staten, eller samhället, eller hela det ekonomiska systemet har en lösning, fortsätter de med spelet. Att inte fortsätta är inte ett alternativ: de kan inte stänga av börserna, åtminstone inte nu när det finns ett sken av återhämtning. Men sanningen är att nedgången fortsätter: statistik visar att det finns en nedgång i produktion. Så vad är orsaken till uppsvinget i aktiemarknaden? Det händer på grund av spekulation.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.