Hur man slutar tänka på sig själv, del 2

Dr. Michael Laitman7. Om i gruppen alla tänker på alla de andra, blir gruppen ett perfekt system som existerar i tillståndet Arvut (ömsesidig garanti) eller en själ. Alla vänner höjer sig över sina begär och inträder en enhetlig sammankoppling mellan dem och blir därmed garanter i skänkande till varandra.

Varje person lossade sin ”punkt i hjärtat” från sin egoism och förbinder den med ”punkterna i hjärtan” av de andra. Således förblir begären ”nedan”, och förbindelsen sker mellan ”punkterna i hjärtat”. I sådana förbindelser av ömsesidigt skänkande verkar väsentligt annorlunda, altruistiska lagar. En ny värld öppnar sina dörrar för en person.

8. När en person har stigit över sin egoism, börjar korrigeringen av hans förbindelse med de andra med hjälp av det tidigare avvisade begäret. Först sker det i ”skänkande för skänkandets skull” och sedan i ”mottagande för skänkandets skull”. Alla förhållanden utförs uteslutande för att glädja Skaparen. Denna kollektiva anda som finns bland vännerna manifesteras i alla; de är nu förmögna att upptäcka och rikta sin avsikt enbart på det.

Det uppstår en sensation av interaktion varken med sig själv eller med de andra, utan med den enade helheten. Förhållandet med Skaparen som uppenbaras i den enade helheten framgår från denna enighet.

Från den dagliga kabbalalektionen 2010-10-08, “Arvut”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.