Bör man hjälpa en vän att åka till kongressen?

Dr. Michael Laitman

Fråga: Jag har redan varit på en kabbalakongress. Vore det korrekt om jag istället för att åka dit själv gav min vän möjligheten att åka, genom att hjälpa honom ekonomiskt?

 Svar: Om en person är på nivån ”Älska en annan som dig själv”, då måste han (och vill) ge den andre sin enda ”kudde”, d v s skicka sin vän till kongressen. Om inte någon av er åker, då är det en kvalitet som kallas Sodom (sodomitstyre). Men, om endast du åker, då är du den ”elaka”. Men detta är på nivån ”kärlek för en annan”.

 Kärlek är den högsta och sista graden / nivån av korrigering. Tills den är nådd finns ett antal andra steg, och för nuvarande är vi på nivån av den ”elaka”.

 Därför: att handla korrekt betyder att man handlar i enlighet med ens nivå eller ”i enlighet med Halakha” (lagen), där ”Halakha” härstammar från ordet ”Alicha”, rörelse (mot målet). Detta betyder med andra ord korrekt avancemang, korrekt handling. I ditt fall bör du åka, den som har den ekonomiska möjligheten; annars kommer du att inge hat mellan dig och din vän.

 Från den fjärde delen av den dagliga kabbalalektionen 2010-10-13. ”The Teaching of the Kabbalah and its Essence”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.