Svårigheter ges bara till de starka

1En fråga jag fick: Det verkar som om korrigering måste vara en aktiv handling, men vi läser bara Zohar och det är allt. Vad är det som vi måste övervinna här?

Mitt svar: Alla korrigeringar görs av Ljuset, inte av dig. Du behöver bara övervinna de främmande tankarna som hindrar dig från att kräva Skaparens uppenbarelse, vilket är nödvändigt för att du skall kunna bli lik Honom.

Om du inte blev besvärad av främmande tankar när vi läste kapitlet om översvämningen i Zohar, så är du fortfarande inte redo att övervinna sådana tankar. När du blir en rättfärdig man, så kommer du att känna hur ”flodens vatten” reser sig upp emot din rättfärdighet, och försöker kasta dig av vägen och uppsluka dig i egoism.

Det är värt att stanna upp och tänka över varför dessa distraherande tanker inte dyker upp inom dig. Det innebär inte att du måste leta upp dem avsiktligt nu, men om du försöker att vara rättfärdig, så kommer du att förstå hur mycket av en syndare du fortfarande är.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.