En människas huvud måste vara högre än kroppen

titles.jpgVi har arbetat tillräckligt genom historien med att avslöja det onda, nu är den bästa tiden att avslöja medicinen: storheten i enigheten och att höja sig över den materiella världen. Men för att göra detta måste vi inse att det inte finns något högre än vårt andliga mål, och hela vår tidigare utveckling har varit inriktad just på detta.

Alla problem i våra liv kommer från Skaparen för att uppmana oss att komma ur vårt djuriska tillstånd. I denna värld skiljer vi inte oss från djur, vars huvud är på samma nivå som kroppen. Vad tänker mitt huvud på? Det tänker bara på kroppen, och därför är kroppen och huvudet på samma nivå. Så är jag en person, eller ett djur som går upprätt? Genom alla dessa omdömningar kommer vi närmare målet, eftersom vi får en större förståelse för vad vi saknar.

Det finns ingen annan än Honom, och jag måste rättfärdiga honom eftersom allt som sker är för att föra mig mot målet. Vad som är viktigt för mig är att bli en människa i stället för att förbli ett djur. Detta kan bara göras genom att höja huvudet högre, och för att göra detta behöver vi kraft av Skaparen, som kontrollerar min natur. Annars kommer jag att förbli i min egoism.

Detta är anledningen till att Skaparen fortsätter att skicka mig bekymmer så jag ska vilja komma ut ur det onda! Han driver mig, hjälper mig att stiga! Annars skulle jag aldrig vilja bli en människa, en perfekt och evig skapelse. Jag skulle bara fortsätta att vara nedsänkt i egenkärlek, bara för att på något sätt komma genom de 70 år som tilldelats mig, enligt principen ”Låt oss dricka och vara glada i dag, för i morgon ska vi dö.”

I stället får jag inte få en chans att vila och jag blir tillskickad bekymmer konstant, vilket får mig att tänka på vad jag ska göra, på grund av hopplöshet. Vid denna punkt blir den Kabbalistiska vetenskapen avslöjad, och den förklarar att du har alla medel (gruppen, läraren, och böckerna) för att komma vidare. Var inte en fatalist – sträva efter korrigering, och du kommer att ledas till ett underbart tillstånd.

I huvudsak är detta en mycket enkel uppgift. Den enda anledningen till att detta är så svårt för oss är att vi inte vill höja våra huvuden från vår mathylla. Vi är rädda för att slita oss från det, att slita oss bort från våra magar. Men i dag håller vi på att tvingas att göra detta genom de globala kriser som drabbar oss. Hur människor tänker förändras, även om det tar tid att flytta en så stor massa människor.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.