En bok som öppnar våra ögon

1Den kabbalistiska vetenskapen uppenbarar en enorm, ny värld för oss. Den andliga världen, som inkluderar vår hela värld av idag, som ett litet sandkorn i hela universum.

Men hur kan vi uppnå en upplevelse av den andliga världen?

Det kan göras på samma sätt som när ett barn föds i vår värld, utan att ha någon kunskap, och med känslor som ännu inte är utvecklade.

Gradvis ackumulerar spädbarnet den här världens intryck, hör och känner igen ljud, ser bilder, urskiljer färger och känner skillnaden mellan varmt och kallt. Han måste lära sig allt detta genom intrycken han tar emot.

Först utvecklar spädbarnet helt enkelt sina sinnen och lär sig att urskilja närvaron eller frånvaron av ljud, till exempel. Senare börjar han att urskilja olika upplevelser genom varje sinne.

Det som skiljer en utvecklad person från andra är att hans sinnen har förmågan att uppfatta subtilare ting.

För en musiker väcker ljud en hel värld av förnimmelser. En konstnär lever i en värld av färger, en författare känner skuggan av varje ord.

Men allt detta kommer till en person gradvist. Vi lever i någon slags verklighet, som bit för bit avslöjas för oss. Den påverkar oss, gör att vi utvecklas och skapar i oss en förmåga att uppleva den.

Detta är hur den materiella verkligheten, vår värld, är ordnad; och vi utvecklar och uppenbarar den andliga världen på precis samma sätt och efter samma lagar.

Det finns en speciell bok som konsekvent utvecklar känslan för den andliga världen utöver, för denna värld.

I grund och botten lever vi i en, gemensam värld, men i relation till oss delas den in i en del som vi kan uppleva, och en del som är dold för oss. För att kunna uppenbara den fördolda delen av världen måste vi börja med att känna den på ett direkt sätt, som bebisar. Detta är vad den unika boken Zohar gör för oss.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.