En mor för alla

Fråga: Allt beror på vår begäran till den övre, men hur kan jag vara säker på att den övre har det jag ber om, och att han kommer att vilja ge det till mig när min begäran är rätt?

Svar: Rätt begäran kallas MAN, en bön. Om du tänker be om något som är väldigt viktigt för dig, är det inte tillräckligt att bara be om det. Det finns så många människor som du som ber om något. Du behöver något som får den övre att vilja hjälpa dig, att vinna hans sympati. Du måste lära känna honom bättre och förstå hur man kan komma närmare Gud, och att undersöka vad han gillar. Detta innebär att du måste utföra olika åtgärder i syfte att behaga honom och vara nära honom.

Begäran måste vara så att din GE eller reshimo (andliga gen) som stiger mot den övre måste vara exakt enligt Hans önskan, som den övres AHP.

Den lägre har en reshimo för uppfyllandet av det nya tillståndet, så hur kan jag få ett svar från den övre? Den övre har ett system som kallas ”ett djurs bröst” som alltid är redo att fylla den nedre, men du måste förbereda rätt kärl för att få en fyllning i det.

Om du tar en säck med mynt, kommer du inte att kunna ta emot mjölk i den. Du behöver ett kärl som är utformat för att ta emot ljuset och det är perfekt för den i kvantitet, kvalitet, och i dess syfte. Syftet är främst vad du behöver ljus för.

Detta ”djur” är allas mamma och inte bara din. Om du kommer till det i namn av alla andra och vill ha från henne, kommer hon att ge dig det du vill, men inte annars. Men du känner, förstår, eller accepterar det inte riktigt. Du håller inte med! Du hoppas på att gynnas av henne, och det är där hela problemet ligger.

Men modern exploderar med mjölk … och du måste bara fråga för allas skull, annars kommer du inte få en droppe. Om du når rätt förfrågan, MAN, lovar du att förmedla allt som du har fått till mänskligheten, som blir din AHP och förenar din GE. Eftersom detta är allas mamma, kan hon ge inte mindre än så, det är sådan hon är. Hon måste ge 100% och du måste ta emot 100%, 100% av en önskan att skänka mot 100% av kärlet och brist.

Du måste vara en helhet till 100% av vad man kan ge av ditt kärl, ditt reshimo, eftersom ”en hel följer en helhet”. Om ett barn gör ett ljud, ber sin mor om mat, begär 10 gram mjölk för allas skull, då kommer han att få sina 10 gram. Men först måste han lova att han gör det för allas nytta. Om inte, är begäran inte hel och vi kommer inte att få någonting. Detta kan kyla ner en lite och låter tråkigt.

Fråga: Men hur kan jag lova att jag kommer att förmedla det jag får till alla om jag är en tjuv av naturen? Vad händer om jag plötsligt stjäl en del av det?

Svar: Detta kallas ”en bön innan en bön”. Be om en önskan innan önskan, att du ska få ett gott begär, be den övre att sätta rätt bön i ditt hjärta. Du kan inte nå det själv förstås.

[120078]

Från den 3:e delen av den dagliga kabbalalektionen, 2013.10.16, Talmud Eser Ha Sfirot
videoikon WMV | ljudikon MP3