Att sova under lektionen är egots försvar

Fråga: Varför känner jag en så fruktansvärd tyngd under lektionen och en önskan att sova? Jag brukar inte känna så. Finns det något samband mellan min nedgång och den kommande kongressen?

Svar: Mycket starka ljus uppenbaras, är redo, och är på väg in i dig. Du, däremot, känner dem som mörker eftersom du inte är redo för dem. Så du har en känsla av tyngd och du somnar och kan sova under lektionerna tills kongressen är över. Detta är hur ditt egos defensiva kraft avslöjas. Din dödsängel vill döda dig.

Jag, däremot, är mycket imponerad av vårt arbete och vad vi gör när det gäller integrerad utbildning och det faktum att den övre försynen ger oss möjlighet att göra det och även vägleder och driver oss. Självklart känner vi konstant svårigheter och tyngd, men samtidigt förstår jag och känner hur de insatser som jag gör hjälper mig att gå framåt effektivt.

Vi måste kontrollera och förtydliga källan till sömnigheten som du känner och anledningen till det. Det händer därför att du inte känner till betydelsen av det arbetet och detta är vad som visas för dig från ovan. Varför känner du inte betydelse i ditt arbete? Eftersom du nu visats lite mer av din egoistiska önskan, hittar du naturligtvis inte betydelse i disseminering på något sätt, i ditt eget land, i Bulgarien, eller någon annanstans.

En persons tillstånd är inte en slump. Ingenting händer utan anledning. Endast små barn säger att glaset gick sönder eftersom det föll och gick sönder av sig själv. De kan helt enkelt inte ansluta de två händelserna. Du gör samma sak, tänker att du föll själv, men det finns inget sådant, eftersom det inte finns någon annan än Honom. Skaparen får oss att känna denna allmänna dimma nu så att vi kommer att stiga till en högre nivå. En person som deltar och ingår i detta arbete kommer att stiga, och de som inte gör det kommer inte att stiga, utan i stället sova fram till slutet av kongressen och som vanligt missa allt.

[119442]

Från den andra delen av den dagliga kabbalalektionen, 2013.10.30, Zohar
videoikon WMV | ljudikon MP3