Slösa inte din tid på det omöjliga

1I kabbala betyder “förbjudet” att det är ”omöjligt”. Någonting är förbjudet därför att det motsäger naturens lagar och inte kan utföras. Hur som helst, så är vi i ett tillstånd av fördoldhet, vilket får oss att tänka att vi kan göra en handling och skörda fördelarna av den. Ändå säger kabbalisterna till dig att, det är ”förbjudet”! som om de talade till ett barn som försöker att skada sig självt.

Skadan från sådana försök, att utföra en inkorrekt handling behöver inte nödvändigtvis komma direkt; den kan komma på ett indirekt sätt. Därför kommer det att se ut för oss, som om vi handlade rätt, och till och med gjorde en vinst, medan vi, i verkligheten kommer att kasta bort våra liv på meningslösa och till och med skadliga handlingar. Det kommer att ta lång tid och lidande för oss att uppenbara detta.

Det är därför som kabbalisterna varnar oss, ”Slösa inte bort din tid och kraft”. Du kan inte förändra någonting på detta sättet, därför att Naturens system är ordnat annorlunda än du kan föreställa dig!” Allt efter som tiden går, börjar vi komma efter och utför inte det som förväntas av oss. Men, kraften agerar i enlighet med vår nivå av mognad, och kräver större framsteg av oss.

Eftersom vi inte utvecklas, så kommer vi att fortsätta att känna press, problem och lidanden. Detta är varför kabbalisterna säger till dig, ”Du kan inte göra så!”. De försöker inte att övertala dig, eftersom de inte kan förklara detta för dig på samma sätt som en lärare förklarar någonting för ett barn, genom att säga att du inte skall göra på ett särskilt sätt, därför att du inte kan se högre än din nuvarande nivå. Därför säger de till dig, bestämt: ”Det är förbjudet!” Men för att höra dem, så måste du gå in i en grupp och hitta en lärare.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.