Ett minus på ditt bankkonto är Skaparens baksida

1Det enkla döljandet är baksidan av Skaparen. Det är en förbindelse med Honom, men en negativ sådan. En persons vision grumlas av allt: han har problem med sin familj, sina barn och hustrun, med sin chef på jobbet, sina bankmedel och sin hälsa. Men han tillskriver alltid Skaparen allt som sker, och förstår att detta helt enkelt är Skaparens sätt att leka med honom.

Om han inte glömmer att allting kommer från Skaparen, och inte förlorar det sammanhanget är han redan i det enkla döljandets tillstånd, Skaparens baksida.

Detta tillstånd innehåller olika undernivåer, vilka beror på hur man förstår orsaken till varför Skaparen gör allt detta. Kanske är det därför att han vill straffa personen för de misstag han gjort i det förflutna? Å andra sidan kan en person veta att det inte finns något sådant som straff. Eller, han kan besluta sig för att Skaparen alltid har behandlat honom väl, även i det förflutna; eller så släpper han alla sina band till det förflutna och fokuserar helt på framtiden. Med andra ord så känner han att Skaparen sänder honom lidande, för att hjälpa honom att utvecklas i framtiden. Skaparen pressar honom på samma sätt som föräldrar pressar sina barn eftersom de vill att de ska lyckas.

Så snart en person når denna insikten, börjar han att rättfärdiga Skaparen – antingen när det gäller det förflutna eller framtiden, med den senare metoden som mer korrekt. Hur som helst kan problemen bli så stora att en person blir helt förvirrad. Han kommer till banken, eller hem, eller till arbetet, och överallt möter han så många utmaningar att han glömmer Skaparen och förblir ensam med sina problem. Hans ursäkt för detta är att han först måste få ordning på sitt liv.

Det är sant – du verkligen behöver arbeta med dina problem, men samtidigt skall du inte glömma att de kommer från Skaparen. Du måste göra allt som förväntas av dig i denna värld, men med avsikten att du skall uppnå Skaparens uppenbarelse genom dessa handlingar. Skaparen använder alla dessa situationer för att visa sin baksida för dig. Så rätt sätt för dig att se situationen, är att rätta till problemen på banken, med din familj och din hälsa, men att göra det för att uppenbara Skaparen (”Hans ansikte”), i stället för att tänka att det viktigaste är att bli av med själva problemen.

Om du oroar dig bara att fixa till ditt bankkonto, dina familjeproblem och din hälsa, så kommer ingenting att hjälpa, och ännu större problem kommer att komma. Men om du gör allt detta för att uppenbara Skaparen, eller med andra ord – med en annan avsikt, då kommer allting att lösa sig – även ditt banktillgodohavande.

Skaparens baksida blir uppenbarad för oss genom alla dessa situationer, för att vi skall hitta rätt inställning till Honom och avslöja Hans ansikte. Denna uppenbarelse kommer att lyfta oss över alla problemen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.