Hur man tar sikte på ett värdigt andligt mål (avancerad)

Målet med den andliga strävan är att alltid sträva i riktning mot ditt mål och aldrig vara kvar på ett ställe, fångad i dina begär.

En person gör framsteg när hans sinne och hjärta är inriktade på det framtida önskvärda tillståndet.

När du är detta, lurar du inte dig själv utan avancerar framåt. Det är okej om du inte har nått målet ännu. Det viktiga är att du inte tyngs ner av dina nuvarande önskemål och egenskaper som klänger sig fast vid dina fötter och försöker hindra dig. Du är heller inte ”uppe bland molnen” och lever i en illusorisk andlig värld.

Ingen upplever den andliga världen förrän den blir deras faktiska verklighet. Detta är den riktiga målsättningen.

Varje ögonblick är ett tillfälle att göra en ansträngning att nå målet – skänkandet och med varje steg du tar, bör du känna det som om du uppnår målet. På det sättet blir själva arbetet din belöning. Varje gång som du möter ett hinder på din väg, så övervinner du det och njuter av det faktum att du faktisk bygger en form av givande bortom allt förnuft. Bilden av den andliga världen består av dina begär, den formas av den skänkande kraften genom att använda din själs konturer.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.