Hur man kombinerar kabbala med universitetsstudier, kristen tro och virtuella studier

Frågor jag fick om begär, virtuella studier och kristen tro:

Fråga: Jag är bara tjugosex år gammal. Jag studerar vid ett universitet i Berlin och jag är under stor press. Nyligen började jag märka att mina begär börjar försvinna. Ibland är jag inte intresserad av något alls. Hur kan du förklara dessa känslor?

Mitt svar: Många utvecklar denna attityd till livet. Jag har ett enkelt råd till dig: dela dig själv i två delar – en del studerar på universitetet, och den andra studerar kabbala i din fritid. Låt dig inte påverkas av ditt humör och dina begär, utan endast genom rationellt tänkande. Och om du inte kan klara av det, sluta då studera kabbala. Du kommer att kunna återuppta det vid ett senare tillfälle.

Fråga: Jag har läst din blogg i ungefär ett år. Jag bor långt borta och jag kan bara studera virtuellt, och jag har inte råd med resorna till kongresserna. Är det tillräckligt att studera kabbala via datorn?

Mitt svar: Ja!

Fråga: Min bror, som växte upp i en kristen omgivning, tror på den kristna Messias, och han försöker även få mig att gå tillbaka till kristendomen. Jag förstår hans motiv eftersom jag växte upp i kristendomen själv och brukade också tänka på detta sätt. Jag vill inte gräla med honom, eftersom dessa argument leder ingenstans, men jag känner att jag måste ge något gensvar.

Mitt svar: Kabbala är inte emot tro – du kan tro på vad du vill. Kabbala är en vetenskap om den del av världen som för närvarande är dold för oss. Den uppenbaras när en person kommer ur sina egoistiska tankar om sig själv och utvecklar altruistiska tankar om andra. Det är allt. Är det i motsats till kristendomen eller någon annan religion?

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.