Vi kan ändra hela Universum

Dr Michael Laitman Från boken Zohar, kapitel Lech Lecha (gå ut), punkt 4: De två fuktiga linjerna som blandade sig med varandra har inte blivit frysta av mittlinjen, som är Tifferet, och kommer inte längre att blanda sig med varandra.

Endast två linjer stiger ner till oss från ovan. Vårt jobb är att förverkliga de reshimot (informativa poster) som manifesterar sig inom oss och konstruera mittlinjen för dem. De två linjerna – vänster och höger, egenskapen av barmhärtighet (rachamim) och av dom (DIN), givande och mottagande – påverkar dessa reshimot.

Båda inverkar på mig och min reshimo. Min uppgift är att förverkliga både krafter på ett optimalt sätt med hjälp av reshimo. Detta är vad som kallas den mellersta eller tredje linjen. Mitt jobb är att använda båda krafterna, som jag får från Skaparen, på rätt sätt i mig själv.

Hur känner jag igen dessa krafter? Hur hittar jag sätt att koppla ihop dem? I vilket som helst tillstånd, längs hela stigningen tills man uppnår fullständig korrigering, har jag reshimot som måste förverkligas. Mitt nästa tillstånd är redan givet till mig, jag behöver inte söka efter det. Allt jag behöver göra är att lära mig att koppla samman båda krafterna och att organisera mitt nästa tillstånd på det mest optimala sättet för att bli lik den Övre vid varje given tidpunkt.

We Can Change the Universe!

Skaparen har format båda krafter som kommer till mig från Ovan. Mitt jobb är att bygga en form utav mig själv som liknar Honom med hjälp av dessa två krafter och reshimot. Jag har alla instrument för handen: motorn (reshimot) och ”plus” och ”minus” (de två linjerna). Jag behöver bara veta för vilket ändamål jag vill ”tända” systemet.

Alla verktyg är redan tillgängliga för mig. Jag behöver bara lägga till min egen insats. Men mitt arbete måste tillämpas, inte till uppbyggandet av mitt nya tillstånd, utan snarare till förverkligandet av vad jag gör och varför jag gör det. Genom att agera på detta sätt, blir jag lika Skaparen.

Ofta tror vi att vi måste korrigera eller bygga hela världen. Men i själva verket är allt vi behöver göra att koncentrera oss på en mycket enkel uppgift. Även om vårt arbete är mycket enkelt, ändrar det faktisk hela verkligheten.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.