Den gränslösa världen är här, men vi är likgiltiga inför den

Av all verklighet ser jag bara de saker som är värdefulla för mig, med utgångspunkt från vinst eller förlust.

Allt annat uppfattar jag inte. Jag kan vara omgiven av tusentals andra saker, men jag är likgiltig för dem. Och om jag är likgiltig, ser jag dem helt enkelt inte.

I det sammanhanget behöver man inte ändra sig på något sätt, eller förvandla sig till en ”bevingad ängel.” Man behöver bara att upphäva sina begränsningar och öppna sina sinnen för att se, höra och känna den värld som finns utanför en själv – och det sker genom uppfatta allt ”till förmån för andra.”

Då kommer du att verkligen känna världen utanför sig själv, och lever då redan i den Oändliga världen. Men var finns denna Gränslösa värld? Är det bakom någon stjärna eller galax? Nej, den är här och nu!

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.